Vakantiehuizen Calabrië

Vakantiehuizen Calabrië

Calabrië wordt bijna geheel omringd door zee. De regio grenst aan de Tyrreense Zee in het westen en aan de Ionische Zee in het oosten, hetgeen voor zo’n achthonderd kilometer aan stranden zorgt. Je vindt er zowel populaire badplaatsen, met kleurrijke lidi (strandtenten met een eigen strand) en restaurants, als vrije stranden, onaangetaste baaitjes en steile rotsen. Genoeg afwisseling om tijdens een vakantie elke dag op een ander strand neer te strijken!

De mooiste stranden van Calabrië

Roccella Ionica (Reggio Calabria)

Op dit strand wappert de welverdiende Bandiera Blu, de Blauwe Vlag, die toegekend wordt aan schone stranden waar het zwemwater van uitstekende kwaliteit is. Dit strand met fijn zand is een ideaal toevluchtsoord voor wie op zoek is naar rust.

Tropea (Vibo Valentia)
Tropea is in heel Italië beroemd om haar unieke ligging: hoog op een rots, uitkijkend over zee. Op het strand zijn tal van voorzieningen en goed uitgeruste strandtenten. De bekendste kustplaats aan de Costa degli Dei is Dit stadje is echt een juweeltje, mede dankzij de ligging op een meer dan vijftig meter hoge rotspartij die loodrecht boven het strand uittorent, waardoor je een fantastisch uitzicht hebt over zee. Het stadje heeft smalle, levendige straatjes waar het heerlijk slenteren is, met als beloning een onverwacht doorkijkje of een gezellig terrasje.

Een bekende blikvanger is de Chiesa di Santa Maria dell’Isola, boven op L’Isola, een klif die ooit echt een eiland was en die nog altijd bijna geheel omringd wordt door de zee. In de diepte wachten schitterende zandstranden en het heldere water, met op de heuvel die je naar Tropea leidt olijfbomen, druivenranken en oleanders.

Roseto Capo Spulico (Cosenza)
Bij dit deel van de kust heb je vóór je de kristalheldere zee en achter je de groene kaap van Cardone, met het beroemde Castello di Pietra.

Capo Rizzuto (Crotone)
Dit is een bijzonder (beschermd) natuurgebied, dat de verbinding vormt tussen de mooie kust en sites van historisch en archeologisch belang, zoals de Aragonese vesting Le Castella.

Capo Vaticano

Hier ligt een van de mooiste stranden van Italië, het is zelfs een van de honderd mooiste stranden ter wereld. De meest afgelegen baaien zijn de fijnste, omdat ze alleen over zee te bereiken zijn en daarom heerlijk rustig.
Als liefhebber van zon, zand en zee ga je zeker ook naar de stranden van Capo Vaticano, met prachtige rotspartijen die uitlopen in intieme baaitjes en met de alles overziende vuur-toren. Op heldere dagen kun je aan de horizon Sicilië en de Eolische eilanden ontwaren! Het stadje dankt zijn naam aan de in zee uitstekende kaap, die met ruim honderd meter hoogte een prachtig uitzicht geeft op de Straat van Messina. In de door rotsen omgeven baaien vind je de mooiste strandjes. Vergeet ook niet het centro storico te bezoeken: qua vorm heeft het wel wat weg van een bomboniera vol kleine, bouwvallige huizen boven op een heuvel die geleidelijk in zee afloopt.

San Nicola Arcella (Cosenza)
Het strand aan de Golf van Policastro ligt in de beschutting van hoge rotsen die loodrecht boven zee uitsteken, pal tegenover het mooie Isola di Dino.

De grote rotsboog (de zogenaamde Arco Magno) is een van de betoverendste en meest romantische plekken van de regio.

Diamante (Cosenza)
Het acht kilometer lange strand aan de Tyrreense kust zorgt met zijn vruchtbare bodems voor een warm onthaal. Het mooie Isola di Cirella ligt er precies voor.

Copanello di Stalettì (Catanzaro)
Adembenemende stranden en rotspartijen, voor een ontspannen dagje aan zee buiten de gebruikelijke toeristische routes.

Caminia (Catanzaro)
Dit zandstrand ligt tussen Catanzaro en Soverato en is erg geliefd onder de wat jongere strandgangers, omdat je hier een actieve vakantie kunt vieren.

Soverato (Catanzaro)
De witte stranden van Soverato, in de beroemde Golf van Squillace, zijn een belangrijke toeristische trekpleister in deze regio.

De kustlijn tussen Pizzo Calabro en Nicotera Marina, in de provincie Vibo Valentia, wordt ook wel de Costa degli Dei genoemd, de ‘Kust van de Goden’. Het landschap is uitzonderlijk mooi, met fijne zandstranden en betoverend blauw water. Dit stukje kust is wereldwijd bekend en geliefd. 

 Pizzo Calabro
Een juweeltje aan deze goddelijke kust is het hoog op de rotsen gelegen Pizzo Calabro, vanwaar je de hele Golfo di Sant’Eufemia kunt bewonderen. Op maar een paar vierkante kilometer belichaamt dit stadje alles waar Calabrië voor staat: een kristalheldere zee, mediterrane charme, lage huizen en kruizen van kerken die daar bovenuit steken.

Met dank aan onze vriendin en Italië kenner bij uitstek Italië blogger Saskia Balvers van Ciao Tutti

Voor vakantieaanvragen op maat mail: mariannemoerdijk@italianreidence.nl 

Voor de gehele selectie vakanthuizen in Calabrië klik op de link hieronder:

Vakantiehuizen in Calabrië met zwembad