Vakantiehuizen Dolomieten

Skivakantie en wandelen in de Dolomieten Livigno

Als een van de best uitgeruste skiresorts in de Alpen, is de groeiende populariteit van Livigno als skibestemming helemaal niet verrassend. Elk jaar komen miljoenen mensen in dit kleine dorpje met gevarieerde pistes en betrouwbare infrastructuur. Het skiseizoen is lang en begint meestal vanaf eind november en loopt tot begin mei.

Livigno is een skioord in de Italiaanse regio Lombardije, vlakbij de Zwitserse grens. De unieke locatie van de bestemming zorgt ervoor dat er sneeuw ligt voor een goed skiseizoen dat bijna een half jaar duurt. De kwaliteit van de sneeuw in de bestemming en de locatie heeft het de naam “Klein Tibet” opgeleverd. De plaats is perfect om te skiën met de hellingen van alle variëteiten tot grote vreugde van iedereen – van beginners tot liefhebbers.

Livigno heeft ongeveer 115 kilometer perfect onderhouden hellingen die skiërs uitnodigen voor elk niveau van expertise. Er zijn 12 zwarte pistes, 37 rode en 29 blauwe hellingen voor beginners, gevorderden en liefhebbers. Er zijn drie sneeuwparken beladen met verse sneeuw, die ervoor zorgen dat je voldoende ruimte en gelegenheid hebt om te skiën. Livigno biedt uitstekende mogelijkheden om te genieten van langlaufen voor alle moeilijkheidsgraden. Er is een langlaufloipe van ongeveer 30 kilometer met een mix van makkelijke en moeilijke secties. Iets anders dat Livigno onderscheidt van een skibestemming, is zijn nachtski faciliteit, die het proberen waard is.

Moderne en betrouwbare infrastructuur: er zijn 6 kabelbanen, 13 stoeltjesliften en 11 skiliften op twee berghellingen om mensen te dienen die naar de bestemming komen en skiën tot een plezierige, comfortabele en veilige avontuurlijke sport maken. In de afgelopen paar jaar heeft Livigno zijn infrastructuur ontwikkeld om het ski- en snowboarderparadijs te worden. Er zijn ook ongeveer 150 gecertificeerde en opgeleide skileraren om te leren skiën.

Livigno is omgeven door twee nationale parken. De hoge ligging en de lange ruggen bieden een prachtig uitzicht op de vallei tijdens uw ski-expeditie. De plaats is dunbevolkt en tijdens het hoogseizoen is het een traktatie om het dorp rond te gaan en de uitzichten van de met sneeuw bedekte regio te verkennen.

Livigno als een volwaardige toeristische bestemming. Voor accommodatie kunt u zeker kiezen uit het brede aanbod aan mooie en betaalbare vakantiehuizen van Italian Residence. Het dorp ligt een beetje ver van het vliegveld, maar een betrouwbaar transportsysteem zorgt ervoor dat je Livigno kunt bereiken wanneer je maar wilt vanuit welk deel van de wereld dan ook. De voedsel- en belastingvrije winkels in Livigno zijn de moeite va een bezoek waard. Het dorp heeft een unieke Italiaanse keuken die je niet mag missen. De autoriteiten van Livigno organiseren ook een aantal festivals en evenementen om toeristen van over de hele wereld naar de bestemming te brengen.

Livigno is een bestemming die iedereen iets belooft. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde skiër, een fijnproever of een echte cultuurliefhebber, Livingo zorgt er altijd voor dat je een geweldig verblijf hebt in dit skigebied.

Aanbod op maat mail mariannemoerdijk@italianresidence.nl

Bewaren

Voor de gehele selectie skivakanties in de Dolomieten klik op de link hieronder:

Vakantiehuizen Dolomieten