Hond Vriendelijke vakantiehuizen

 

Italië is een hond vriendelijk land waar net als in Nederland en België de voorschriften van de EU gelden. Zo moet je hond een Europees paspoort, een elektronische identificatiechip

Voor Italië geldt aanvullend dat je hond minimaal vijftien weken oud moet zijn. Wanneer je met twee of meer honden reist, moeten ze vervoerd worden in de kofferruimte in een bench of achter een hondenrek.

Of honden toegang hebben tot het strand, wordt meestal per gemeente geregeld. In het algemeen geldt dat honden tussen 1 mei en 15 september niet welkom zijn op het strand, met uitzondering van speciale hond vriendelijke stranden, in Italië ook wel Bau (Bau) Beaches genoemd.Met name in de regio’s Emilia-Romagna, Ligurië en Toscane vind je veel stranden waar honden welkom zijn. Hoe verder je naar het zuiden reist, hoe minder dat er worden.

Als je onderweg bent in Italië, is het wellicht handig om te weten dat Autogrill, de bekende keten van wegrestaurants, de afgelopen jaren heeft geïnvesteerd in het aanleggen van zogenaamde Fido ParkenHier kun je onderweg je hond even zijn benen laten strekken, in een veilige omgeving waar stromend water en schaduwrijke plekken beschikbaar zijn.

 

Het is meestal geen punt om je viervoeter mee uit eten te nemen, zeker niet buiten op het terras. In het noorden is dit wellicht nog iets makkelijker dan in het zuiden. Vraag het voor de zekerheid even netjes voordat je naar binnen loopt of het terras betreedt. Waar je in de stad rekening mee moet houden is dat er niet overal evenveel groen te vinden is in het centro storico.

Voor musea geldt dat honden meestal niet welkom zijn. Uitzonderingen zijn er vaak wel bij bezienswaardigheden in de openlucht. Zo mag een kleine hond in Pompeï – uiteraard wel aangelijnd – ook mee op pad. Check voor de zekerheid de website van de bezienswaardigheden die je van plan bent te bezoeken om te zien of je hond mee mag en welke regels er gelden.

Met dank aan CiaoTutti voor de info en foto’s

Voor al onze huizen waar honden welkom zijn klikt u hieronder

Hondvriendelijke vakantiehuizen