Fietsen in Toscane

Zowel met de mountainbike, de racefiets of lekker met de Electrische fiets kun je prachtige tochten maken foor het Toscaanse landschap, ik heb zelf vele mooie fietstochten gemaakt in Toscane

Een van mijn absolute favorieten is het gebied dat men de Val d’Orcia noemt, met zijn mooie, maar ook bijzondere koeien en heerlijke kazen uit Pienza en niet te vergeten de fantastische wijnen uit Montepulciano.

In dit gebied bevindt zich een uniek fietspad van 62 kilometer, dat je van Chiusi naar Arezzo brengt met maar een hoogteverschil van 20 meter. De bijzondere route loopt namelijk door een drooggelegde rivierbedding. Net als wij hebben de Italianen hier land herwonnen op het water!

De fietsroute Il Sentiero della bonifica brengt je van Chiusi naar Arezzo of omgekeerd en laat je het mooiste zien van de Chiana vallei. De tocht volgt voor het grootste deel het kanaal van de rivier de Chiana en passeert Montepulciano met zijn heerlijke wijnen, Sinalunga, Lucignano, Monte San Savino en Civitella in Val di Chiana. Sportieve fietsers hebben deze tocht in een kleine 3 uur achter de rug, want er is een prima bewegwijzering. Langs het parcours liggen echter pittoreske stadjes waarvan er enkele weer met speciale fietspaden op de hoofdroute aangesloten zijn. Het is aan te raden deze niet voorbij te rijden, ze zijn een bezoek waard en ideaal om even uit te rusten. Op de hoofdroute zijn namelijk geen restaurants te bekennen.

Is de route je ondanks alle rustplekken nog te uitdagend, dan kun je een gedeelte per trein overbruggen, er zijn diverse stationnetjes die voorzien in fietsvervoer. Een aanrader als je in dit gebied verblijft.

Voor meer fiets routes in Toscane waarbij het hoogteverschil aangegeven klik hier 

Terug naar reistips Toscane

Regio’s in Toscane

Restaurant tips Toscane

Activiteiten Toscane

Wandelen in Toscane