Reistips Toscane

Italian Residence biedt u een scala aan bijzondere betaalbare vakantiehuizen, agriturismo’s, wijnlandgoederen, eenvoudige budget villa’s of luxe vrijstaande villa’s met privé zwembad aan in de regio Toscane. Toscane is een bestemming die de moeite van het bezoeken meer dan waard is.

Het betoverende landschap van de Val D'orcia onder Siena, persoonlijk mijn favoriete gebied, met de vele heuvels en prachtige cipressenlanen geeft het gevoel dat je een ansicht kaart bent binnengewandeld. Hier vindt u de wijngaarden in de prachtige wijnstreken Montepulciano en Montalcino, met zijn heerlijke wijnen Ook in de middeleeuwse dorpjes zoals bijvoorbeeld Pienza, met zijn heerlijke pecorino kazen, is het goed toeven.

U kunt een duik in het zwembad van uw vakantiehuis in Toscane afwisselen met kunst en cultuur, b.v.b. met een bezoek aan de fraaie kleinere plaatsjes zoals San Gimignano met zijn torens, Monteriggione met zijn fraaie stadsmuur en Voltera.  Ook in het Chiantigebied met zijn fraaie wijnkastelen en plaatsen zoals Greve en Radda in Chianti is genoeg te beleven. Hier kunt u lokale wijnproeverijen bijwonen.

Toscane is een ideale bestemming voor een gezinsvakantie.

In het zuiden vindt u de plaatsen Arezzo, Cortona en Siena. Hier ligt ook het zeer bijzondere landschap van de Crete Senese dat zich iets ten zuiden van Siena bevindt. Toscane is een provincie met vele gezichten, elk gebied heeft iets bijzonders. Italian Residence verhuurt vele fraaie vakantiehuizen in de regio. Alle villa's en vakantiehuizen zijn persoonlijk en zorgvuldig geselecteerd op hun bijzondere ligging en hun authentieke Italiaanse karakter.

De steden van Toscane staan bekend om hun mooie middeleeuwse gebouwen, sfeervolle kerken en musea. De hoofdstad van Toscane, Florence, is een prachtige kunststad. Ook Lucca is een van mijn favorieten. Maar ook in een verstild dorpje kun je in een kerkje op een prachtige fresco of schilderij van een bekende meester stuiten. 

Italian Residence is al ruim 25 jaar de meest gespecialiseerde aanbieder van Agriturismo's, vakantie appartementen, budget en/of luxe vakantie villa’s, maar vooral ook grote familievilla's voor de hele familie voor een droomvakantie in Italië.