Regio Informatie Umbrië

Orvieto

Deze stad in het zuiden van Umbrië is zoals bovengronds als ondergronds een echte bezienswaardigheid. Het is gebouwd op vulkanisch tufstaan en heeft uitzicht over de wijngaarden. Er zijn door de jaren heen veel gebouwen gebouwd met stenen uit het plateau, waardoor het ook ondergronds een heuse aanrader is.

Wijn safari– Brunozzo Montefaci

Vlakbij het plaatsje Montefalco kunt u op heuse wijnsafari per jeep door de wijngaarden van Azienda Agraria Brunozzi. U rijdt dan langs volle druiventrossen en eeuwenoude olijfbomen.

Moutainbiken in Parco Regionale del monte Cucco

De mountainbikers onder ons kunnen zich uitleven vlakbij Gubbio. Hier ligt Parco Regionale del Monte Cucco, welke zich uitstrekt over de grens van Umbrië en de Marche. Het leent zich uitstekend voor outdoor activiteiten zoals wandelen, mountainbiken, fietsen of paragliden.

Rasiglia

Het Venetië van Umbrië wordt dit mooie plaatsje ook wel genoemd. De naam dankt het aan het vele water dat door het dorp stroomt. Niet zo gek dat Italianen in het weekend massaal dit dorp bezoeken. Doordeweeks is het opvallend rustig in dit dorpje, en is het ruisen van het water het enige geluid dat je hoort.

Città Della Pieve

Dit mooie bakstenen stadje vindt u op ruim 500 meter boven de Valdichiana. Als u van oude stadjes houdt zal dit een enorme aantrekkingskracht op u hebben. U vindt hier onder andere verrassende doorkijkjes en kleurrijke fresco’s. In deze blog lees je meer over wat je hier niet mag overslaan.

Strada del sagrantino (wijnroute langs heilige wijn)

De heuvels van Umbië staat bekend om zijn wijnranken en oude olijfbomen. De Strada del Sagrantino lijdt je langs deze eindeloze wijngaarden en brengt je bij bekende stadjes als Montefalco, Fabbri, Castel Ritaldi, Giano dell’Umbria, Gualdo Cattaneo en Bevagna. Een prachtig stuk Italië dat je niet mag missen.

Spello- het kleurrijkste stadje in Umbrië

Eén van de best bewaarde middeleeuwse stadjes in Umbrië is het kleurrijke Spello. De bloemen en planten op het balkon, trapjes en lange gevels geven dit stadje kleur. Maar ook de kleuren in de Santa Maria Maggiore vindt u een heel bijzondere majolicavloer, gemaakt van tegels uit keramiekstad Deruta. Meer over Spello leest u hier.

Cascate delle Marmore ( Watervallen)

Kent u de watervallen van Cascate delle Marmore? Deze mooie watervallen in Umbrië, de hoogste door de mens gecreëerd ter wereld, trekken jaarlijks ongeveer 400.000 bezoekers. Het water stort hier van maar liefst 165 meter in 3 etages omlaag. De watervallen trekken elk jaar ongeveer 400.000 mensen. Niet alleen om de watervallen te bewonderen, maar ook voor spectaculaire watervallen

Spoleto

Het mooiste stadje in Umbrië volgens velen is Spoleto. Dit komt mede door het Romeinse theater en de fresco’s van de Duomo. Maar er is veel meer te zien en te doen. Voor de top 10 must do’s in en om Spoleto klik je hier verder naar de volledige blog

Met dank aan Ciao Tutti