Reistips Umbrië

Dit gebied, op slechts anderhalf uur onder Florence, waar Toscane overgaat in Umbrië, wordt ook wel het groene hart van Italië genoemd. U vindt er prachtige weidse groene heuvels, begroeid met wijnranken en olijfbomen. Hier vindt u vele oude stadjes op heuvels gebouwd en omringd met een stadsmuur; het is alsof de tijd hier stil heeft gestaan.

Umbrië heeft geen kust, maar u vindt er wel het mooie meer van Trasimeno met leuke dorpjes zoals Castiglione del Lago en diverse strandjes. U kunt een duik in het zwembad van uw vakantiehuis op een van onze vele fraaie locaties in Umbrië afwisselen met kunst en cultuur.

Italian Residence is al ruim 25 jaar de meest gespecialiseerde aanbieder van Agriturismo's, vakantiehuizen, budget en/of luxe vakantie villa’s, maar vooral ook grote familievilla's voor de hele familie voor een droomvakantie in de regio Umbrië in het prachtige Italië.

Er zijn ook een aantal indrukwekkende steden met leuke bezienswaardigheden zoals: 

Assisi, het geboortedorp van Sint. Franciscus. Hier kunt u o.a. de Franciscus basiliek en het klooster bewonderen.Perugia, de fraaie studentenstad met zijn mystieke ondergrondse stad en het mooie Piazza IV Novembre, hier wordt jaarlijks in juli het fantastische Umbrië jazz festival gehoudenIn Spoleto is elk jaar een bekend kunstfestival en in de Romaanse kerken vindt u hier vele fresco’s. Een aantal andere interessante plaatsen in Umbrië zijn Foligno, Gubbio, Todi en Orvieto. Zelfs Rome met zijn vele bezienswaardigheden zoals o.a het colloseum, het Vaticaan, Sixtijnse kapel en de Trevi fontein, is per trein in een wip te bereiken.

Kortom een ideale bestemming voor een gezinsvakantie. Alle locaties in Umbrië zijn persoonlijk en zorgvuldig geselecteerd op hun bijzondere ligging en hun authentieke Italiaanse karakter.