Fietsen langs de Noordelijke meren

Voor een mooie fiets regio Garda check onze blog; https://www.develesmakenvanitalianresidence.nl/fietstochten-in-italie-fietsen-op-de-pista-ciclabile-fietspad-vanaf-riva/

 

Italië heeft een schat aan prachtige fietswegen. Je moet alleen opletten dat je je niet verkijkt op het aantal kilometers Het hoogteverschil kan je planning danig in de war gooien. Voor een stevige fietstocht is enige fietservaring nodig, naast een stevige fiets en genoeg bescherming voor de avontuurlijke wegen.
Rijd je, net als ikzelf, liever niet in zwaar heuvelachtig terrein, dan raad ik een mooie fietsroute aan die ik op internet vond en met veel plezier zelf heb gereden. Hij begint in Riva del Garda en eindigt diep in de bergen. Een rustige route, bijna geheel autovrij en met genoeg moois onderweg. We starten met fietsen in het centrum van Riva del Garda. Een gezellige plaats om onze tocht te beginnen. Daarna rijden we langs het water richting het oosten van het meer en kunnen net buiten het centrum voor het eerst een fietspad op bij Punta Lido. Het eerste deel van het pad delen we regelmatig met wandelaars. We passeren diverse kleine grindstrandjes en campings om uiteindelijk weer op de grote weg te komen.  Daar rijden we even pal naast de autoweg en waar de auto’s door een tunnel moeten rijden kunnen wij als fietsers lekker buitenom langs het water. Net voor we bij een tweede tunnel komen buigt het fietspad af en volgen we het meer. Wij rijden even door naar Torbole Sur Garda, een gezellige plaats waar het altijd druk is. Na een korte stop stappen we weer op de fiets en rijden iets terug richting de monding van de Sarca rivier. Hier buigen we van het meer af en gaan richting de bergen ten oosten van het meer. Deze route is afgesloten voor auto’s en je komt hier alleen fietsers en een enkele wandelaar tegen. En het fijnste van deze mooie fietsroute bij het Gardameer, hij is vrijwel vlak! Een groot deel van de rit volgt de Sarche rivier die door een brede vallei stroomt. We fietsen langs wijngaarden, maar ook langs een (klein) industrieel gebied. Rechts van ons bevindt zich steeds de Sarche die er lustig op los stroomt. Als we iets verder rijden komen we bij het kleine plaatsje Arco waar we even moeten zoeken naar de goede route.  Uiteindelijk komen we na wat zoekwerk in het centrum, waar de fietsroute dwars door één van de winkelstraatjes blijkt te gaan. Een mooie plek om de fiets even neer te zetten en wat rond te lopen. Arco heeft nog diverse oude gebouwen en gezellige pleintjes en is zeker de moeite waard om even te stoppen. Het deel vanaf Arco is echt super. We passeren een brug en bevinden ons direct in een groene sprookjeswereld vol bergen en water. Omdat de dag al vordert besluiten we nog een kilometer of 3 voorbij Arco te fietsen en keren daarna om. Tijd om terug te keren naar Riva. Grappig hoe alles er toch weer anders uit ziet als je in de omgekeerde richting rijdt.  Een heerlijke middag fietsen zit erop. De totale route vanaf het meer tot Sarche in de bergen is 26 kilometer lang, dus 52 retour. Het eerste deel van de tocht is helemaal vlak, het laatste deel gaat iets omhoog. Wil je een fiets huren dan kan dat bijvoorbeeld bij Happy Bike in Riva del Garda. Met dank aan Ivonne voor deze prachtige trip.

Hieronder vindt u de mooiste fietsroutes bij de Noordelijke Meren

De beste routes om te fietsen in Lombardije | AllTrails