Reistips Noordelijke meren

Italian Residence biedt u een scala aan bijzondere betaalbare vakantiehuizen met gedeeld zwembad, agriturismo’s, wijnlandgoederen, eenvoudige budgetvilla’s of luxe vrijstaande villa’s met privé zwembad in de regio Lombardia. Aan de zuidkant van de Alpen, niet ver van Milaan vindt u de prachtige Italiaanse azuurblauwe meren. Dit gebied, ook wel het Noordelijke merengebied genoemd, is een prachtige regio met besneeuwde bergtoppen en met architectonische pareltjes bezaaide oevers.

Het Gardameer

Het Gardameer is het grootste, meest toeristische, meest kindvriendelijke en meest oostelijke van de Italiaanse meren en heeft een schilderachtig karakter door het diepblauwe water, de oleanders, de citroenbomen en de cipressen. In het noorden ligt de plaats Riva del Garda en in het zuiden diverse middeleeuwse plaatsjes zoals o.a. Peschiera del Garda met het kinder paradijs Gardaland, Desenzano en Sirmione.

Het Comomeer is het op twee na grootste van de Italiaanse meren. Hier treft u diverse schilderachtige plaatsjes aan. Bellano mag gerekend worden tot de meest idyllische plaatsen aan het Como meer. Het historische centrum is een wirwar van nauwe steegjes en kleine pleinen. Ook de plaats Como is de moeite waard. Het oude stadscentrum is gedeeltelijk ommuurd door imposante stadswallen die enkele architectonische pareltjes bevatten, zoals de Duomo. Lago d'Iseo is prachtig gelegen te midden van hoge bergen. Wanneer u van rust en een prachtige uitzicht houdt, is dit een echte aanrader. Het is er niet erg toeristisch. Er varen diverse boten het meer rond, u kunt naar het eiland Monte Isola om heerlijk te lunchen.

Het Lago Maggiore is een meer in het grensgebied van Italië en Zwitserland. Het wordt in het Italiaans ook wel Lago Verbano genoemd. Het Zwitserse deel ligt in het kanton Ticino. De westelijke oever van het Italiaanse deel ligt in de regio Piëmont, de oostelijke oever in Lombardije. Het meer is 212 km² groot, 60 km lang en maximaal 10 km breed. Zowel in Italië als Zwitserland ligt het meer in Italiaanstalig gebied.

 

Alle locaties in de regio Lombardia zijn persoonlijk en zorgvuldig geselecteerd op hun bijzondere ligging en hun authentieke Italiaanse karakter.