Regio Informatie Marche

Urbino

Dit is de geboorteplaats van de grote artiest Raphaël. Deze stad is de meest bekend van de Marche. Het is geen stad voor een bliksembezoek: proef de sfeer, wandel door de nauwe straatjes, beklim de trappen en ontdek op elke hoek nieuwe schatten om te bewonderen. Begin uw wandeling bij de Piazza Duca Federico en breng dan een bezoek aan de kathedraal die prachtige schilderijen herbergt van Federico Barocci. Of bezoek het huis van Raphaël.

Macerata

Deze provinciale hoofdstad bestaat uit veel nauwe straatjes met veel boekwinkels en verborgen restaurantjes. De stad is gelegen op een heuvel en is van groot historisch belang; de musea, kerken en openbare gebouwen bevatten talloze Renaissance en Barokke schatten. De universiteit, gesticht in 1290, was met zijn centrum voor de rechtenstudies de voorloper van alle Italiaanse universiteiten en trekt nog steeds studenten van heinde en verre aan. In juli en augustus in de ban van de opera: vanuit de gehele wereld komen liefhebbers van deze muziekvorm naar het Sferisterio om het opera seizoen bij te wonen. 

Recanati

De geboorteplaats van de Italiaanse dichter Leopardi. Het stadje is een openluchtmuseum op zichzelf. Elk jaar in juni brengt de stad een hommage aan zijn wereldberoemde burger tijdens de “Celebrazioni Leopardiane”. Studenten en kenners van zijn gedichten vanuit de gehele wereld ontmoeten elkaar hier en wonen lezingen en uitvoeringen bij.

Monte Conero

Begin uw dag met een rustige verkwikkende wandeling door de eikenbomen en kliffen van Monte Conero. Maak een begeleide wandeling en geniet van het ontbijt terwijl je de zonsopgang bewondert vanaf een mooie plek met uitzicht op de oceaan.

Fano

Geniet van een prachtig uitzicht, zijn mooie boulevard met leuke terrassen en het heerlijke brede zandstrand en de vele historische bezienswaardigheden, je kunt hier ook heerlijk fietsen zelfs tot aan Rimini toe.

San Benedetto sul Tronto

Doe mee aan de Geocaching-tour, een interactieve en eco-duurzame schattenjacht. Het kan het hele jaar door, te voet of met de fiets. Gemaakt voor wie de stad op een andere, dynamische en leuke manier wil bezoeken.

 

Grottammare Alta

Klein stadje in het zuiden van Le Marche staat ook wel bekend als de parel van de Adriatische Zee. Er is prachtig wit strand met terrasjes en een blauwe zee.

Andere leuke plaatsen om te bezoeken

· Cagli · Urbino · Ascoli Piceno · Ancona · Monte San Bartolomeo · Porto San Giorgio · Pesaro · Sengalia