Restaurants in Toscane

Na zelf vele jaren Toscane te hebben bezocht, deel ik graag met u mijn favoriete locaties en restaurants. Vele zijn een echte aanrader en een bezoek aan deze restaurants draagt zeker bij aan een echte Toscane ervaring.

Deze restaurants zijn geen touristtraps, maar plekken waar vaak de lokale mama in de keuken staat te zingen en maaltijden bereidt volgens de recepten van haar oma.

Restaurants

Lucca en omgeving

 

Restaurant Anticalocanda dell Angelo (Via Pescheria 21 - Lucca). Dit is een zekere aanrader in Lucca. Als u na de fietstocht over de stadsmuren van Lucca honger heeft gekregen, rijd dan het centrum in en ga heerlijk dineren bij dit restaurant.

Bucadisanantonio (Via delle Cerve 3 - Lucca). Ook dit is een heerlijk restaurant in Lucca.

Restaurant La Mora (Via Sesta Moriano 1748, Ponte a Mariano). Gelegen in de omgeving van Lucca vindt u dit bijzonder goede restaurant.

Restaurant Il Botteghino (Via per Matraia 1505 - San Pancrazio). Ook gelegen in de omgeving van Lucca, op het platteland. Bij deze zeer leuke en authentieke bodega kunt u voor weinig geld heerlijk dineren.

Butterfly Vista (ss12 Brennero - Marlia). Voor een absoluut avondje uit raad ik van harte dit ster restaurant aan. U kunt hier bijvoorbeeld genieten van een zes-gangen visdiner met wijnarrangement voor ongeveer € 90,- per persoon.

Restaurant Canapino (Via del Giardinetto 94 - Marlia). Een heerlijk lokaal restaurant waar u een vier-gangen dienr kunt krijgen voor rond de € 20,- per persoon inclusief wijn. Het restaurant ligt in Marlia op 7 km van Lucca.

Restaurant Vipore Pieve Santo Stefano. In de heuvels boven Lucca vindt u deze aanrader. U kunt hier genieten van de beste spareribs en de meest gekruide frietjes ooit.

 

San Miniato
 

Restaurant Cenacolo (Via Dalmazia 159 – San Miniato). San Miniato is een leuk oud plaatsje en zeker een bezoek waard. Mocht u hier rond lunchtijd zijn, dan raad ik u zeker aan dit restaurant te bezoeken.

Restaurant Quatro Gigli (Piazza Michele 1, Montopoli). Logeert u in de omgeving van San Miniato, dan is ook dit restaurant zeker een bezoekje waard. Dit hotel in het leuke kleine dorpje Montopoli heeft een bijzonder restaurant in een kelder. Met mooi weer kunt u heerlijk dineren op het terras.

Restaurant La Taverna dell’Ozio (Via Zara 85 – Corrazzano). Dit restaurant ligt aan de doorgaande weg van San Miniato naar Montaione en is zeker ook een bezoek waard als u in de regio verblijft.

Volterra
 

Restaurant Del Duca (Via di Castello 2 – Volterra). De plaats Voltera ligt op een heuvel en is absoluut een bezoek waard. De vele oude steegjes en straatjes doen u denken dat u in de middeleeuwen bent beland. Ik raad u zeker aan dit sfeervolle restaurant te bezoeken dat ook mijn persoonlijke lijstje van favorieten staat.

Montespertoli
 

Le Fonti a San Giorgio (Via Colle San Lorenzo – Montespertoli – 0571-609298)

La Lombricaia (Via Colle a Montalbino – 10 Montespertoli)

La Terrazza (Viale Matteotti 50 – Montespertoli). U kunt hier genieten van heerlijke paste met verse truffel.

Lo Staccio (Via Taddeini 70 – Montespertoli)

Arte e Vino (Via Sidney – Sonino, tegenover het verkeersbureau)

Regio Florence en het Chiantiegebied

La Querce (Loc. La Querce, Via Arentina 12 – Levane)

Trattoria Cernacchi (Loc. La Panca - Greve in Chianti).

Castello Verrazzano (Piazza G. Matteotti 28 – Greve in Chianti).

Carlino d’Oro (Loc San Regolo 33 – Gaiole in Chianti).

Trattoria la Toppa (Centro Storico – San Poggio in Donato).

La Botta di Baco – een echte aanrader (Centrum Radda in Chianti).

La Bottega (Volpaia naast Radda in Chianti).

Il Campanellino (Barberina Val d’Elsa). 

 

San Gimignano

 

Restaurant La Mandragola (Via Berignano 58 – San Gimignano). San Gimignano is een must als u nooit eerder in Toscane bent geweest, Druk bezocht dus ga vooral

niet te laat op de dag en voor de lunch raad ik dit restaurant van harte aan.

Restaurant Casa I Massi (Loc. San Benedetto – Mura 50050). Dit is echt mijn persoonlijke favoriet in Toscane, gelegen in de omgeving van Montaione.

Siena

Restaurant Pievina (Lauretana 9 – 53041 Asciano). Voor de lunch kan ik dit heel bijzondere restaurant aanraden iets ten zuiden van Siena.

Taverna di Vagliagli (Via de Segente 4 – Vagliagli). Logeert u in de omgeving van Siena? Dan raad ik u ook dit restaurant aan.

Al Vecchio Forno (Via della Piazzola, 8 San Quirico D'orcia)

 

Monteriggioni

Restaurant Il Pozzo (Piazza Roma 2 – Monteriggioni). Dit is een klein maar heel bijzonder plaatsje wat zeker ook een bezoek waard is. En indien u er rond lunchtijd bent, raad ik zeker dit restaurant aan.

Val d’Orcia (ten zuiden van Siena)

Osterio Ducco (Buonconvento)

Il Poggio (Azienda Agricola Celle sul Rigo)

Il Ristoro (Via Corsano Grotti 574 – Loc Villa di Corsano – Monterioni d’Arbia)

PS CHECK ALTIJD VOORAF OF DEZE RESTAURANTS NOG STEEDS UP EN RUNNING ZIJN😊

Terug naar reistips Toscane

Regio’s in Toscane

Activiteiten Toscane

Wandelen in Toscane

Fietsen in Toscane