Activiteiten in Ligurië

Religieuze festivals, nationale feestdagen en dorpsfeesten in Ligurië

Elk dorp in Italië viert feest voor zijn eigen patroonheilige en in veel gevallen zijn er nog andere dorpsfeesten, Sangre genaamd. Een Sagra was ooit een religieus feest, maar nu is het gewoonlijk een festival dat wordt toegewijd aan een landbouwproduct of een specialiteit. U mag deze culinaire en muzikale feest die vol plezier zijn en tot laat in de avond doorgaan, zeker niet missen. De gemeentes kondigen deze festivals aan op de aankondigingsborden

De Sagra del Pesce in Camogli vindt plaats op de tweede zondag in mei, een supergrote pan met vis wordt klaargemaakt voor alle bezoekers. Voor wie van zeilen houdt, is er de zeilregatta in Santa Margherita Ligure en Portofino.

Sestri Levante: Het Andersen festival vindt plaats tijdens het laatste weekend van mei. Dit is waar een gezelschap van internationale en Italiaanse theater- en uitvoerende artiesten optreden op de Sestri Levante stranden:

Genoa Porto Antico wordt omgetoverd tot een kleurrijke international bazaar de Suq voor 10 dagen tijdens de eerste helft van juni. Er is een spectaculaire bloemenoptocht in Ventimiglia di Battaglia di Fiori, een bloemenstrijd midden juni.

De wereldmuziekscene kan worden gevonden bij het Festival Musicale del Mediterraneo in Genua eind juni.

Fiat 500 dagen De moeite waard voor jong en oud! De bijeenkomst wordt al sinds 1984 gehouden in Garlenda vlakbij Albenga en het trekt de kleine ‘Topolini’ aan vanuit de hele wereld. De bijeenkomst duurt van vrijdag tot zondag. U kunt de Fiat 500 zien in originele staat, maar ook zijn er moderne en extravagante ontwerpen te bewonderen. Als u een van deze mooie auto’s in uw bezit heeft, dan kunt u bij de kraampjes op zoek naar onderdelen. Daarnaast kunt u van alles kopen wat maar met de ‘Topolino’ te maken heeft.

Ook is er het Madonna di Monte, een Mariaviering met processies, een culinaire markt, vuurwerk en duizenden lichtjes die ’s avonds op de rivier branden tussen 1 en 3 juli in Rapallo. Het Goa Boa festival vindt plaats in Genua in het Cornigliano district tijdens het eerste weekend van juli. Kom hier 3 dagen lang luisteren naar internationale avant-garde rock in oude fabrieken.

Het Festa della Maddalena, een religieus festival met een middeleeuwse dans van de dood wordt gevierd tijdens het derde weekend in Arma di Taggia. Het muziekfestival Harpae (harp) wordt gehouden in Isolabona in de Nervia Vallei tijdens de laatste week van juli.

U moet de Palio del Golfo in La Spezia tijdens het eerste weekend van augustus bezoeken, een competitie in roeiboten met historische kostuumparades, muziek en culinaire lekkernijen.

Er is een bootprocessie op de eerste zondag in augustus, u kunt voor Camogli zwemmen of de Stella Maris festivals met duizenden lichtjes op de zee meemaken.

 

U kunt schepen uit oude tijden bewonderen tijdens de Vele d’Epoca in de oude haven van Imperia, Porto Maurizio. De eigenaren van historische zeilboten en schoeners komen hier elk even jaar samen in het midden van september. De Vele d’Epoca is een van de grootste zeilevenementen. Het is het twee na laatste evenement in een serie zeilraces (Panerai), dat in Cannes eindigt met de Régates Royales. U kunt veel verschillende zeiljachten uit de hele wereld bewonderen die deelnemen in verschillenden competities.De zeiljachten zijn verdeeld in lengte tijdens competities en zelfs de jachten die langer dan 25 meter zijn, nemen deel in deze races. De zeiljachten vertrekken elke dag om ongeveer 11 uur ’s morgens vanuit de haven onder luid applaus en aanmoediging. De race kan ook goed worden gezien vanaf de kustweg tussen Imperia en Andora.