Reistips Ligurië

Italian Residence tips Ligurië

Italian Residence biedt u een breed scala aan bijzondere en betaalbare vakantiehuizen in de fraaie regio Ligurië. Hier treft u ook het prachtige gebied 'de Cinque Terre' aan, dat vanwege zijn bijzondere schoonheid op de werelderfgoedlijst van Unesco staat.

De Ligurische kust (Ligure Levante) is bij ons beter bekend als de bloemenrivièra. De vijf pittoreske dorpjes van de 5Terre, Corniglia, Vernazza, Monterosso, Manarola en Rio Maggiore, zijn per auto vrijwel onbereikbaar. De onderlinge afstand tussen de dorpjes is slechts enkele kilometers via de wandelpaden. Wandelend langs deze route de "Via Dell' Amore", die één van de mooiste kustwandelpaden van Europa is, heeft u continu een panoramisch uitzicht over zee en over de tot terrassen bewerkte heuvels. Door muurtjes begrensde olijf- en citroenboomgaarden worden afgewisseld met kleine wijngaarden van de beroemde lokale witte wijn. En natuurlijk zijn overal die prachtige bloemen!

Een wandeltocht in 5 Terre is ook zeker een aanrader:

De karakteristieke dorpen zijn onderling ook verbonden door een spoorlijn vanaf Levanto, waar wij een bijzonder fraaievakantiehuizen aanbieden. Ook met de boot zijn alle dorpjes, behalve Corniglia, te bereiken. Het beste is te vertrekken van Levanto of Portovenere. Dit bijzondere stukje Italië is zeker de moeite van een bezoekje waard en ideaal om te combineren met een vakantie in Toscane.

Alle locaties in Cinque Terre zijn persoonlijk en zorgvuldig geselecteerd op hun bijzondere ligging en hun authentieke Italiaanse karakter.

Italian Residence is al ruim 25 jaar de meest gespecialiseerde aanbieder van Agriturismo's, vakantie appartementen, budget en/of luxe vakantie villa’s in Italië