Fietsen in Ligurië

Ik heb diverse tochtjes gemaakt op plaatsen die ik voor mijn werk bezocht en combineerde met wat fiets plezier. Meestal neem ik mijn eigen fiets mee, maar het huren van fietsen, variërend van een racefiets tot een comfortabele elektrische fiets, wordt overal met de dag makkelijker.
Hieronder wat tips als jullie een verblijf in Italië willen combineren met een leuk fietstochtje.

Een van mijn favorieten is de fietstocht over de oude spoorbaan langs de kust van Ligurië, die ik enkele jaren geleden al beschreef in mijn blog over de bloemen Riviera. Je kunt hier de weg niet kwijt raken, want dit vierentwintig kilometer lange fietspad loopt langs de kust van Ospedaletti naar San Lorenzo al Mare. Een sportieve en veilige rit met prachtige vergezichten, leuke tussenstops, écht een aanrader. In tegenstelling tot de vele zware en moeilijke fietsroutes met veel hoogteverschil in het achterland, is deze route heerlijk vlak en makkelijk te fietsen.

Tussen het start- en eindpunt kan je een bezoek brengen aan San Remo en Santo Stefano al Mare, Riva Ligure en San Lorenzo al Mare. Onderweg geniet je van de bloemenpracht van deze streek, die zoals we weten niet voor niets bloemen Riviera heet. De omgeving wisselt van eindeloze uitzichten op zee tot korte stukjes langs het strand, dat meestal vrij toegankelijk is en dus ideaal voor een picknick. Bezoek vooral ook de diverse charmante dorpjes, kortom er is genoeg te zien en te doen.

Voor meer routes, met het hoogteverschil aangegeven klik hier.

Fabio Bilello organiseert (mountainbike)tochten in Ligurië. Kijk op zijn website voor meer informatie (https://www.deepbike.com/enduro-tour/)

If you are looking for competition and adrenaline, don't miss the Gravity Mountain-bike race series ION CUP and JUNIOR ION CUP (4 dates, 4 different bike parks), organized by Deep Bike: https://www.ion-cup.com